Jäsenhuone|TyöhuoneLÄNNEN KIEKKO

J-P Jokeriksi

13.6.2015

Juuri julkistettu Säkylän Jokeri 2015 kiitospuheenvuorossaan.

JOKERIN AJATUKSIA  SUVISÄKYLÄSSÄ

 

Hyvät säkyläläiset ja muutkin urheiluihmiset!  Allekirjoittaneelle osoitettu huomionosoitus: valinta vuoden Jokeriksi oli suuri tunnustus. Samaan aikaan valinta on myös tunnustus koko seurallemme ja niille arvoille ja toiminnoille, joita edustamme ja teemme.

Yksin kukaan ei saa mitään aikaan – useinkaan ei edes riitaa… Minulla on ollut etuoikeus toimia lukuisten lahjakkaiden urheilijoiden kanssa miljöössä, jossa kilpaurheilun tekemiselle on ollut sekä fyysinen että henkinen tilaus – se ei ole aivan itsestään selvää milloinkaan. Oheisessa Säkylä-seuran lehdistötiedotteessa korostuvat ja painottuvat menestyksen askeleet  - mitalit ja saavutukset. Kuitenkin miltei jokaisen saavutuksen takana on se varsinainen suuri kuvio – ”työvaihe”, jonka läpäiseminen on jo voitto itsessään. Sanotaan, että vain sanakirjassa menestys on ennen työtä –urheilussa tämä pitää varsin suoraan paikkansa; pikavoittoja ei juurikaan ole tarjolla.

Henkilökohtaisen valmennuksen vuosien ja ammattivalmentajan työvuosien jälkeen olen kokenut haluavani antaa säkyläläiselle urheilulle jotain takaisin siitä kokemusmaailmasta, jota kilometrien ja vuosien myötä väkisinkin on tarttunut vaatteisiin. Edelleen minulla on ollut onni löytää ympärilleni asioita tekemään samoilla arvoilla ja ajatuksilla urheilumaailmaa katsovia ihmisiä: rakennamme tarjotinta, josta löytyy portaat jopa kansainvälisen kilpaurheilun tasolle, mutta urheilun syvin olemus – itsensä kanssa kilvoittelu ja itsensä kehittäminen – muistaen.  Erityinen kiitos yleisurheilun johtotiimille: Jenni, Iiris, Sanna ja Merja sekä koko seuran puheenjohtajana uurastavalle Juhalle: ilman teitä ja satsaustanne paikallisten nuorten hyväksi emme olisi saavuttaneet niitä virstanpylväitä, joita nyt olemme kohdanneet.

Seuramme nuoret ovat saavuttaneet  viimeisen vuoden aikana juhlavuodellemme sopivasti puolentusinaa  SM-mitalia peräti neljässä urheilumuodossa. Haluan nostaa suurimmaksi menestystekijäksi laadukkaan ja kokeneen valmennuksen, jota ovat meillä tarjonneet mm. Markku Lax, Onni Saarinen, Rami Sillanpää, Teuvo Munkki, Arto Rantahalvari ja Mikko Seppälä.  Toivottavasti meillä on jatkossakin mahdollisuus ratkoa valmennuksen haasteita yhteistyössä, sillä se on kuitenkin voimaa. Urheilijan ja valmentajan tukiverkon merkitys punnitaan vaikeuksien keskellä – toivon, että heikkoina hetkinämme osaamme yhdessä olla vahvoja.

Edesmennyt valmentajalegenda Risto Koskinen tapasi sanoa: ”Huomenna on taas uusi mahdollisuus kehittyä”, tähän on varsin helppo yhtyä. Eteenpäin!

Tehdään edelleen asioita yhdessä – silloin saamme eniten aikaan.

Jokerina kuhinaperjantaina kesäkuussa 2015

J-P