Jäsenhuone|TyöhuoneLÄNNEN KIEKKO

Säkylän Urheilijoille seuratukea Sporttis-toiminnan kehittämiseen

31.5.2010

Valtio on tukenut merkittävällä tavalla urheiluseuratoiminnan kehittämistyötä viimeisen kahden vuoden aikana. Päätoimisten työntekijöiden palkkaustuen lisäksi seuroille on jaettu toiminnallista kehittämistukea lasten ja nuorten urheiluun sekä aikuisliikuntaan. Tänä vuonna toiminnallista kehittämistukea myönnettiin 443 seurahankkeelle yhteensä 769 000 euroa. Satakunnassa tukea sai 26 seurahanketta yhteensä 39.500 euroa. Koko LiikUn alueella tukea haki 209 hanketta ja tukea sai 66 hanketta ja koko tukisumma oli 103.000 euroa.

Toiminnalliset tuet lasten ja nuorten sekä aikuisliikunnan kehittämiseen myönnettiin 1 000 - 6 000 euron suuruisina rahallisena tukena.

 

Säkylän Urheilijat haki ja sai tukea 1500 € Sporttis-liikuntakerhojen järjestämiseen ja Sporttis-toiminnan kehittämiseen. Sporttis-toiminta on leikkimielistä ja monipuolista liikuntatoimintaa, joka ei tähtää kilpailulliseen, tietyn lajin tavoitteelliseen urheiluun. Sporttikseen voivat tulla mukaan kaikki lapset, myös he, jotka eivät halua panostaa tunteja viikossa aktiiviseen harjoitteluun. Toisaalta, Sporttis myös tukee lajiharjoittelua.

 

Säkylän Urheilijat järjesti Sporttis-kerhoa tammi-toukokuussa 2010 ja kerhossa kokeiltiin seuran kaikkia urheilulajeja jaostojen ohjaajien vetäminä. Lisäksi pelailtiin, leikittiin ja ulkoiltiin monipuolisesti. Toukokuussa järjestettiin kahdet Sporttis-temppumaastot-perheliikuntatuokiot ja kesällä 2010 järjestetään Piha-Sporttiksia Pyhäjoella, keskustassa ja Karhusuolla. Saadun tuen avulla Sporttis-toimintaa on tarkoitus jatkaa ja kehittää.